Empathisch begeleiden van groepen

RELATIONELE VERLEIDINGEN

Het werken met groepen mensen in ontwikkeling is prachtig en bevredigend en kan tegelijkertijd ook spannend en doodvermoeiend zijn. Het is in wezen een aaneenschakeling van relationele verleidingen. Voortdurend doen we elkaar relatievoorstellen en zo ontstaan er relationele dynamieken. Deze kunnen de ontwikkeling van de groep faciliteren, maar soms ook blokkeren. Je kunt erdoor in een flow komen, maar er ook op leeglopen. Om de relatie met de mensen in je groep bewust in te zetten als instrument heb je kennis, empathie, zelfreflectie en een beetje humor en zelfspot nodig. Tijdens het seminar en met het boek hoopt Karen Walthuis je te verleiden deze kwaliteiten ietsje verder te ontwikkelen.

Karin Bosveld inspireert je in haar workshop om vooral goed voor jezelf te zorgen. Want daar begint het allemaal mee…

Karen Walthuis

begeleidt (groepen) professionele begeleiders, teams en organisaties bij hun ontwikkeling. Ze inspireert mensen om hun geest en hart een beetje verder open te zetten. Dit doet ze met doorleefde kennis, luchtige diepgang en liefdevolle Amsterdamse directheid. Karen is opgeleid als bedrijfskundige en psycholoog. Uit haar wetenschappelijke onderzoek naar het relationele aspect van mensen begeleiden is haar Model van Zes Houdingen voortgekomen, dat ze in haar eerste boek Wisselende contacten: de ontmaskering van de coachingsrelatie (Scriptum, 2008) introduceerde. 

‘Relationele verleidingen: effectief empathisch begeleiden van groepen’ (2022), komen de zes houdingen terug en gaat ze de psychologische diepte in van de intra- en interpersoonlijke dynamieken in leergroepen. 

Eerder schreef Karen Leven met de handrem eraf: coach jezelf door iedere crisis (2010), een zelfhulpboek dat geen enkele hulp biedt. En in 2014 volgde Hoe word ik echt rijk?: een frisse kijk op ons moderne bestaan. Hierin laat ze de lezer stilstaan bij de collectieve onbewuste overtuigingen van onze samenleving en helpt bij de zoektocht naar overtuigingen die wel leiden tot duurzaam welzijn. Een boek dat juist nu mensen van dienst kan zijn. In 2019 gaf Karen een TEDxTalk waarin ze Radicale Open Interesse (R.O.I.) lanceerde als antwoord op de toenemende radicalisering en polarisatie.

Meer over Karens werk, visie en achtergrond vind je op: www.KarenWalthuis.nl

Ook aanbevolen door

Locatie

Landgoed de Horst - Congreszaal Maitland

Zoekt u naar een inspirerende locatie voor uw congres of conferentie? Dan bent u op Landgoed de Horst aan het juiste adres. Het landgoed heeft een moderne congreszaal en beschikt over verschillende subruimtes. Door de indeling van de grote zaal ontstaat er direct contact tussen de spreker en deelnemers. Er is een flexibele wand waarmee de lounge bij de zaal betrokken kan worden, waardoor er één grote ruimte ontstaat.